Logowaniepodłoga
Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
zakmnij
RSS RSS YouTube facebook

Wakacyjny kurczak - Kuchenna demolka #1

Data dodania: 2011-10-11
Odsłony: 2958
Autor: Aisha

Kuchenna demolka, czyli kulinarne eksperymenty Aishy

Odcinek 1

Nie wiem jak u Was, ale w moim mieście pogoda nie zachęca do spacerów... Za oknem plucha i zimny wiatr, a jeszcze tak niedawno świeciło przecież gorące słońce. Chciałoby się przywrócić tę wakacyjną aurę – zwłaszcza teraz, kiedy jesienna chandra bezczelnie panoszy się po świecie.

A wiecie, co jest lekarstwem na deszcze niespokojne i czarne chmury nad głową?

Co zawiera w sobie endorfiny, czyli tzw hormony szczęścia?

Czekolada!

A do niej odrobina chili, cynamon, imbir, migdały...

Podoba Wam się? Bo mi coraz bardziej :D

 

Na jesienną zadumę przesyłam Wam przepis, który już zachwycił moją rodzinę, choć jak sami przyznali – pierwszy kęs jest dziwny, bo inny, egzotyczny.

Proponuję Wam delikatny gulasz z kurczaka, w którym znajdą się też banany i papaja – i czekolada, oczywiście! Spróbujcie, jeśli lubicie kulinarne eksperymenty i nie boicie się łączenia ze sobą interesujących smaków :)

 

Do przygotowania tego dania potrzebne Wam będą:

2 piersi z kurczaka (lub 4 udka wraz z podudziami)

3 banany

½ papai

garść orzechów laskowych

garść migdałów

1 łyżka masła

tabliczka gorzkiej czekolady

chili (ja wybrałam bardzo ostry "Death Sauce" ;>)

słodka papryka, cynamon, sól, pieprz, mielony imbir

2-3 ząbki czosnku

 

Poziom trudności: łatwy

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 60 minut

Sposób przygotowania na kolejnej podstronie ;)

1 2 right

Przeczytaj inne arty

brak kulinaria Tagiatelle - Kuchenna demolka #9 Nie myślcie sobie, że Wasze komentarze wędrują w niebyt ;> Niebawem będzie i deser bez...
brak kulinaria Jedzenie dla królika ;) - Kuchenna demolka #8 Po niesamowitym sukcesie pierogów z makiem, które wywołały żywą dyskusję na wortalu, postanowiłam i tym...
brak kulinaria Makowe pierożki - Kuchenna demolka #7 Mak to fantastyczna roślina, której zdrowotne właściwości znano już kilka wieków temu. Zawiera nie tylko...

Nowe artykuły_

RSS RSS
Nowości od wydawnictwa Zysk i S-kaksiążki
ENEMEF: MINIMARATON STRAŻNIKÓW GALAKTYKIfilmy
Jedyne wspomnienie Flory Banks – trailerksiążki
Komornik 2. Rewers – premiera 10 maja!książki
Nowości od wydawnictwa Jaguarksiążki
KRÓL WĘŻY – wydarzenie literackie 2016 rokuksiążki
Event filmowy Dzieciak rządzi – 29 kwietnia w Bydgoszczyfilmy
Majowe premiery Genius Creationsksiążki
Anna Lissewska Masz pytanie, ale boisz się zapytać? Sprawdź moje odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące miłości i seksu! Anna Lissewska



Ostatnie komentarze_

2017-04-20 13:40:27
title Brzmi interesująco. Troche Romeo i
2017-04-08 21:21:20
title Cóż pewna część osób na
2017-03-13 19:45:34
title Tak, Daimon, wiersze wyleciały z
2017-03-13 17:03:46
title Kiedyś w dolnej części strony

Komentarze_ 19


brak

Jestem tego samego zdania, takie barwne smakołyki... ;DD

brak

Przepraszam. Nie zauważyłam

brak

Za tydzień będzie tu bardzo kolorowo :) Ervisha, pod poprzednim artem odpowiedziałam Ci przecież na to pytanie ;>

brak

Komisia - a zrobiłaś fotki? ;>

brak

hah zrobiłam i nawet smaczne wyszło :D polecam ten przepis

brak

ciekkawy przepis myślę ze jak znajdę chwilę czasu to spróbuje go przygotować oczywiście jak zostanę dopuszczona do kuchni przez tate :)

brak

Wiem komu by na pewno zasmakowało. Ciekawy przepis, warty polecenia. Mniam! ; )

brak

Przemyśleliście moją propozycję na to aby inni użytkownicy lub heleperzy mogli umieszczać jakieś ciekawe przepisy wraz ze zdjęciami lub aby podsyłali materiał Asi (przepis ze zdjęciem) a Asia napiałaby od kogo jest przepis.

brak

Gdybym miała chwilkę czasu... Niesamowite jakie dobre rzeczy mogą wyjść z eksperymentowania :) Fajnie, że dajesz zdjęcia, dodatkowo zachęcają ;) Koniecznie muszę spróbować!

brak

Miałam się odchudzać...chyba zmieniłam zdanie :P.

brak

Aisha ja jestem do tego zdolna XD Ja ledwo sobie z jajecznicą radze, a co dopiero z kurczakiem :D

brak

Tristezza, to danie jest naprawdę bardzo proste - mimo mnogości składników - i niezwykle łatwo je zrobić bez demolowania kuchni ;)

brak

jakoś nie mogę się przekonać do kurczaka i czekolady, dziwnie to brzmi, ale obiecuję, że kiedyś spróbuję, jako przyszły kucharz muszę spróbować wszystkiego!

brak

Ciekawy przepis, chętnie bym spróbowała tego przysmaku, jednak ja wolę się za gotowanie nie zabierać, bo z tego wyszłaby prawdziwa demolka ^^ Więc może namówię kogoś żeby zrobił :D Bo mam teraz takiego smaka ^^

brak

Ciekawy przepis, jeśli ktoś lubi eksperymenty w kuchni to na pewno mu posmakuje. Jednak dla mnie to zbyt egzotycznie to wszystko wygląda ;) Bardzo fajne zdjęcia.

brak

Tomku, to jeśli uda Ci się u siebie zrobić kuchenną demolkę z tym przepisem, to podeślij w komentarzach fotkę jak u Ciebie wygląda efekt końcowy ^^ Będziesz miał też ciekawy materiał na swojego bloga ;>

brak

"Kuchenna demolka". Fajna nazwa. Ostatnie zdjęcie jest takie smaczne. :D

brak

Zacznę od tego że zdjęcie które znajduję się na początku wygląda rewelacyjnie, samo zrobienie zdjęcia nie oddaje efektu lecz to co się na nim znajduję ! Pomysł rewelacyjny można uznać wręcz genialny :-) dużo składników jak na moje nie potrzeba, myślę że poziom trudności nie jest wysoki bo każdy nawet który się nie zna na kuchni z tym poradnikiem potrafił by zrobić to co tu opisane. Jak znajdę czas i chęci to zrobię sobie taką pyszność tym bardziej że znajduję się w niej czekoladaaaaaa !!!!!!!!!!

brak

Hahahaha, o kurcze chyba się skuszę :D

Dodaj komentarz