Logowaniepodłoga
Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
zakmnij
RSS RSS YouTube facebook

Najlepszy przepis na calzone

0 DODAJ
KOMENTARZ


Ocena:Ocena: 5 gwiazdki (polecamy)Ocena: 5 gwiazdki (polecamy)Ocena: 5 gwiazdki (polecamy)Ocena: 5 gwiazdki (polecamy)Ocena: 5 gwiazdki (polecamy)
Data dodania: 2016-10-23
Odsłony: 587
Autor: endriu

Kontynuujemy nasz cykl prostych przepisów na pyszności z ciasta drożdżowego! W poprzednich odcinkach dowiedzieliście się jak przygotować ciasto oraz wykonać z niego pizzę. Dziś, z okazji niedzieli, pójdziemy trochę na łatwiznę i zrobimy proste calzone.

Lista zakupów (proporcje na 2 calzone o długości boku ok. 32 cm każde):

  • Ciasto z tego przepisu,
  • Sos pomidorowy. Najszybszym sposobem na stworzenie całkiem niezłego sosu na pizzę jest zmieszanie ze sobą koncentratu pomidorowego, odrobiny wody, soli, pieprzu i bazylii. Doprawiamy do momentu aż sos przestanie być kwaśny i znacznie nam smakować. Uwaga! Jeśli naprawdę nie chce Wam się nic robić, zamiast sosu można użyć śmietany (po prostu wylejcie część na ciasto) lub samej oliwy z oliwek,
  • 250 g sera żółtego lub mozzarelli,
  • Ulubione dodatki, np:
    • Łosoś,
    • Suszone pomidory,
    • Oliwki.

Składniki kroimy na mniejsze części, a ser ścieramy na tarce.

Wyrośnięte ciasto dzielimy na pół.

1 2 3 right

Przeczytaj inne arty

brak kulinaria Potrawka z bakłażana, papryki i pomidorów Nadszedł czas sprawdzenia, czy książka Sabriny Ghayour pt. Sirocco jest warta zakupu. Dzięki uprzejmości wydawnictwa...
brak kulinaria Sabrina Ghayour – Sirocco Ostatnio pokazaliśmy Wam książkę Jamie'ego Olivera, którą dostaliśmy od Wydawnictwa Insignis, a już dziś prezentujemy...
brak kulinaria Gotuj zdrowo dla całej rodziny – Jamie Oliver Dziś do naszej redakcji przyszły dwie fantastyczne książki kucharskie od Wydawnictwa Insignis. Pierwszą z nich...

Komentarze_ 0


Dodaj komentarz